IMG_5261 copy1175100_651013531576547_1911061957_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

primerno za vse udeležence / pogodno za sve sudionike / suitable for all participants

 slo

JOGA 

Na jutranjih urah joge se bomo posvetili različnim vidikom vadbe: dihanju, sprostitvi ter raztezanju, s poudarkom na pravilni in natančni izvedbi jogijskih položajev (asan). Joga je znanost o pravilnem življenju in je namenjena vključevanju v vsakodnevno življenje. Deluje na vse vidike človeka: na fizičen, vitalen, mentalen, emocionalen, psihičen in spiritualen vidik. Beseda yoga pomeni “enost” ali “edinost” in izhaja iz sanskrtske besede yuj, kar pomeni “združiti”. Ta enost ali združenje je v spiritualnem smislu opisana kot povezanost individualne zavesti z univerzalno zavestjo. Na bolj praktični ravni je joga način uravnoteževanja in harmoniziranja telesa, uma in emocij. To storimo s prakticiranjem asane, pranayame, mudre, bandhe, shatkarme in meditacije. To moramo doseči, preden se lahko zgodi združenje z višjo realnostjo.

Anita Čanadi

je plesalka in plesna pedagoginja s statusom samozaposlene v kulturi. Svojo plesno pot je začela v Mariboru, v Plesni Izbi, kjer se je izpopolnjevala v baletni tehniki, horton, graham, dunham in limon tehniki, modern jazzu in latino jazzu. V New Yorku je opravila intenzivni tečaj na Alvin Ailey Dance School, se izobraževala v Bruggeu, na Dunaju ter eno leto študirala na Theater School v Amsterdamu. V dolgih letih poučevanja je razvila svojevrsten plesni izraz, v katerem združuje fuzijo jazza, hortona, baleta in afriško-karibskega plesa. Kot članica tekmovalne show skupine Kazine je večkratna nosilka državnih, evropskih in svetovnih odličij. Je gostujoča učiteljica v različnih plesnih studiih v Sloveniji in na Hrvaškem, večletna pedagoginja zimskih in poletnih plesnih šol JSKD, v manekenski agenciji pa mlade poučuje na manekensko-plesnih klasih.

Njeni plesni projekti vključujejo: plesno predstavo V labirintu (2004, Plesna Izba Maribor), postavila je plesni projekt za Srednjo baletno šolo v Mariboru (Billy the kid, 2007), v letu 2008 je kot koreografinja sodelovala v dramski predstavi SNG Maribor Lepa Vida in naredila svojo plesno predstavo z naslovom Kakor da je vse en sam trenutek, ki gostuje v SNG Maribor. Trenutno poučuje v Centru plesa v Splitu. Od leta 2011 dela kot strokovna sodelavka za koreografijo v Playdrami (Elvisa Bošnjaka) v Splitu. Kot koreografinja je sodelovala v otroškem mjuziklu Zvuk iz dubine (2010, PIM) ter v predstavah Miljenko i Dobrila (2011, Kaštelansko kazalište) ter Srce veće od ruku (2012, Playdrama, Split).

hr

JOGA 

U pripremi…

 

eng

YOGA  

soon to come

 

ACCOMODATIONSCHEDULEAPPLICATINS GALERY