10410603_10152877733233885_4630947976486773283_n (1)

primerno za vse udeležence / pogodno za sve sudionike / suitable for all participants

 

 slo

AFRO URBAN 

Na klasu bomo kombinirali tradicionalne afriške gibe z modernimi oziroma urbanimi afriškimi ritmi. Zajeli bomo afriške plesne in glasbene zvrsti kot so coupé-decale, azonto, kuduro, semba. Naučili se bomo kontrolirati in izolirati posamezne dele telesa in s tem krepili različne mišične skupine. Predvsem bo pa klas namenjen temu, da se čimbolj sprostimo, zabavamo in prepustimo gibu, sočni glazbi in ritmu.

 

KIZOMBA

Kizomba je afriški ples v paru in izvira iz Angole. Kizomba kot plesna zvrst se je pričela razvijati nekje v 80-ih letih in sicer iz sembe. Na njegov glasbeni razvoj pa je močno vplival tudi zvok, ki izvira iz francosko-karibskih otokov. Kizomba je čutna in barvita afriška glasba, ki se pleše tesno skupaj v zgornjem delu telesa. Zanimiva je ravno zato, ker morata plesalec in plesalka začutiti drug drugega in poleg tega še spremljati in interpretirati glasbo. Je ples, kjer mora biti plesni par povezan, vendar še vedno vsak zase ohranjata svojo stabilnost in kontrolo nad telesom.

 

REGGAETON

Reggaeton je zmes dancehalla, latino hip-hopa, salse, elektronske glasbe in drugih karibskih glasbenih zvrsti…

 

LADY SALSA 

Na klasu se bomo spoznali s koraki salse in gibanjem. Osredotočile se bomo na gibanje z boki in uporabo rok (styling) med plesom. Plesalke bodo pridobile na gibanju telesa, tehniki in kar je najbolj zanimivo, podale se bodo v svet koreografije in interpretacije na glasbo.  Krista bo poskrbela za sproščeno vzdušje, dobro glasbo in zanimive kombinacije. Naš cilj bo, da bomo posamezno kombinacijo gibov elegantno in skladno izvedle.


Krista Sicherl

je pričela svoje plesne izkušnje nabirati pri Mojci Horvat, kjer je 10 let nastopala in tekmovala v show plesu v velikih formacijah.  Nato je zajadrala v latino vode, kjer je spoznala salso in reggaeton. Krista je ustanoviteljica prve ženske salsa&reggaeton plesne skupine v Sloveniji. Je prva, ki je v Slovenijo pripeljala plesni zvrsti, reggaeton in kizombo (afriški ples v paru iz Angole). Leta 2011 je ljubljanskim plesalcem predstavila plesno zvrst kizomba, ki postaja vedno bolj popularna. S svojim pedagoškim delom je vplivala na kar nekaj svojih učenk in učencev, ki sedaj uspešno poučujejo salso in reggaeton po Sloveniji in na Hrvaškem. Je tudi soavtorica prvega znanstvenega članka o salsi, ki je izšel v dveh jezikih: Ples kot komuniciranje: kulturni in družbeni vidiki salse na Slovenskem (Maruša Pušnik in Kristina Sicherl, Kalejdoskop športa – uvod v športne študije, 2009). Je članica plesne skupine Baobab in se redno izobražuje doma in v tujini. Trenutno redno poučuje salso, reggaeton in kizombo, hkrati pa sodeluje na različnih prireditvah kot animatorka, nastopajoča ali učiteljica.

hr

AFRO URBAN

U pripremi…

 

eng

AFRO URBAN  

soon to come

 

 

ACCOMODATIONSCHEDULEAPPLICATINS GALERY