USTVARJALNICE ZA OTROKE (vodijo Marica Grgurinović, Sanja Hrvaćanin in Ines Hostinger)

Za otroke pripravljamo posebne jutranje ustvarjalnice. Potekale bodo v varstvu izkušenih pedagogov in umetnikov, ki bodo poskrbeli za kvalitetne in sproščene dopoldneve vaših otrok.

Otroci bodo režirali, kreirali, igrali in ustvarili pravo malo lutkovno predstavo.

V sklopu jutranjih delavnic bodo iz odpadnih in recikliranih materialov izdelovali svoje lutke in maske ter se učili njihove animacije. Spoznavali bodo elemente predstave in se urili v igri ter ostalih gledaliških veščinah.

Plesali in peli bodo ter imitirali glasove narave, postavili bodo scenografijo in ustvarili ter odigrali pravo gledališko predstavo na večernem odru Viškega ljeta. Medtem pa si boste starši lahko vzeli čas zase in se udeležili katere od delavnic za odrasle ali uživali v mirnih trenutkih na plaži.

Marica Grgurinović, priznana gledališka režiserska in dramska pedagoginja z Visa, bo vodila tudi intenzivni gledališki laboratorij za odrasle, ki se bo prav tako zaključil s predstavo na Viškem ljetu.

Primerno za otroke nad 5 let. Za mlajše otroke je zaželena prisotnost staršev.

 

lichen-puppet-1  giraffe-sock-puppet

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Photos found on: http://www.craftjr.com/ , http://www.draugies.files.wordpress.com

 

Organizirane bodo tudi:

POPOLDANSKE ANIMACIJE ZA OTROKE NA PLAŽI – VEČERNO RAJANJE NA PLAŽI

MARICA GRGURINOVIĆ 

Rojena v Splitu 14. 11. 1979. Diplomirala je iz gledališke režije in radiofonije na Akademiji dramskih umetnosti. Prve gledališke izkušnje je pridobila v Drami Studio City Youth, v mladinskem gledališču v Splitu , pod vodstvom  Gorana Golovko. Po krajšem študiju astronomije v Padovi, se je vrnila v Split in nadaljevala sodelovanje z Golovkom, v dramskem Studiu. Gledališko režijo in radiofonijo je vpisala na Akademiji, leta 1999. Od drugega leta študija (2000), je delala kot asistentka raznim režiserjem. Od leta 2007 je svobodna umetnica in član Hrvaškega društva neodvisnih umetnikov, od leta 2006 je član hrvaškega združenja dramskih umetnikov. Trenutno je poleg gledališkega režiserja tudi umetniški vodja gledališča Besa, učitelj drame, vodja izobraževalnih gledaliških projektov in strokovni sodelavec na Univerzi v Splitu.

S skupino mladih gledališčnikov iz Splita 2009-2011, deluje kot umetniški vodja v organizaciji Malo gledališče v Splitu, kjer se ukvarjajo z izobraževalno angažiranim gledališčem za otroke in odrasle. Za prvo predstavo je Malo gledališče v Splitu osvojilo prvo nagrado “Mali Marulić”  in posebno nagrado za ekipo avtorjev predstave “Kaj mi more virus? “, za izjemno scensko oblikovanje izobraževalnih vsebin ( 2011 ).

Kot umetniški vodja 2013 je aktivna v autorsko-vizualnem gledališču Besa.

INES HOSTINGER

je učiteljica, organizatorka likovnih in glasbenih delavnic za otroke, glasbenica in ustvarjalka mandal. Deluje v neo folk zasedbi Sara Being. Na področju umetnosti išče ustvarjalnost, lepoto zvoka in čarobnost narave.

 

SANJA HRVAĆANIN

je diplomirana prevajalka. S prevajalstvom se tudi preživlja. Od leta 2011 je članica mednarodne umetniške mreže AAI (Articulacion Artistica Internacional). V sklopu AAI je leta 2012 izdelala karnevalski maski (po karnevalski šoli Chinchitirapie v Santiagu) in z njima sodelovala v uličnih animacijah na festivalu uličnega gledališča Ana Desetnica, leta 2013 pa v sprevodu v maskah na Jesenicah (v sodelovanju s Kosovo graščino na Jesenicah). Zanimajo jo različne umetniške tehnike: grafika, ročna izdelava recikliranega papirja, batik, itd. Trenutno obiskuje lutkarsko delavnico (Svetovne luke, v sklopu društva Humanitas) in usposabljanje za gledališkega tehnika (Gledališče mene išče, v sklopu zavoda En Knap v Španskih borcih). Ljubiteljsko se ukvarja tudi s snemanjem in videomontažo.